“Селять в сараї, спимо на дошках і зменшують зарплати”: заробітчанка розповіла про роботу в Польщі

Українська заробітчанка з Луцька Галина Федишин розповіла, що польські фермери знущаються з українських заробітчан у Польщі.

Про це пише strana.ua.

Так, якщо раніше одна корзинка зібраних полуниць коштувала три злотих, то тепер за це платять по два. Крім того польські фермери селять українців буквально у сараях.

“За день можна назбирати близько 30 корзинок, у найспритніших виходить і 40, але це треба дуже постаратися. В місяць виходить приблизно 16-18 тисяч гривень чистими. Мене ж пан змусив збирати лише полуницю без листочків, а це повільніше і складніше. Так багато не назбираєш. Працювала я з 8 ранку до 5 вечора. На обід давали тільки варену картоплю, а поселили в сараї, який більше схожий на стайню – на 13 ліжок. Це навіть не ліжка, а просто дошки, нічим не покриті. Як там жити – не уявляю”, – зазначила Галина Федишин.

Жінка зауважила, що фермери полякам платять по 4-5 злотих за корзинку.

“До українців ставляться, як до худоби в прямому сенсі слова. Вони бачать, що всі тікають з України, ось і ставлять свої умови – і наші люди змушені погоджуватися. Тим більше зараз, коли сезонні працівники прив’язані до конкретного роботодавця і адреси, за якою вони повинні пройти карантин (при цьому працюють в полі і не можуть нікуди виходити). Тобто фактично потрапляють в рабство. А якщо хто втече – господар відразу здасть в поліцію “, – розповіла жінка.

Українка зазначила, що вона звільнилась та більше не працює у польських фермерів, натомість пішла заробляти на підприємство.

 

Источник: vgolos.com.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Селять в сараї, спимо на дошках і зменшують зарплати”: заробітчанка розповіла про роботу в Польщі