«Бойовики» вже під Києвом! Слід привів до УПЦ МП і партії Медведчука (ФОТО)

Серед затриманих після стрілянини по маршруткам у столичному передмісті Бровари є близькі до місцевих депутатів хлопці з групи силової підтримки церкви Московського патріархату на Вінничині Про це написало популярне вінницьке видання 33 канал, передає Еспресо.TV.

«Вже пер­ші фото із Броварів та місць затримання учас­­­ників стрі­лянини показали, що він­ницька братва рулить і тут. І це не просто якісь найняті за тисячу гривень «спортіки», а справжні учасники ОЗУ», — зазначається у матеріалі журналістів з Вінниці.

Цим організованим злочинним угрупуванням вони називають спільноту «Хуторяни».

«Бо хто на Вінниччині не знає «хуторян»?! До їхніх послуг звер­тались представники він­ницької влади і під час Помаранчевої революції, і під час Майдану, щоб залякати чи щось спровокувати! Вже всім відома і фізична охорона храмів МП на Вінниччині. Вона засвітилась під час останнього переділу церков. По фото затриманих поліцією у Вінниці одразу впізнали зятя священника із Луки, послушника одного із храмів та мінімум 6 «бойовиків», серед яких ті, що били жінок під час конфлікту за православний храм у Луці-Мелешківській… А ще ці «стрілки» входять до бойових команд мінімум 2-х вінницьких депутатів, і їхні прізвиська вже назвали вінничани в соціальних мережах… Нам вже телефонували в редакцію і назвали серед цих людей «Зайця», «Тайсона», «Диню», — пояснює «33 канал».

За даними видання, 30 травня громада храму Преображення Господнього ПЦУ у Луці-Мелеш­ківсь­кій прийшла до церкви з метою опечатати її, бо впізнали серед учасників перестрілки в місті Бровари тітушок, які були охоронцями церкви з боку МП. Їх неодноразово бачили біля храму. Вони не давали можливості релігійній громаді ПЦУ доступу до святині.

«Серед затриманих був і зять місцевого священника Василя Альмухамеда», — наголошується в повідомленні.

«Тоді на початку 2019 року релігійна громада села Лука-Мелешківська прийняла рішення про перехід до Православної церкви України (ПЦУ). Як розповів священик ПЦУ Віктор Черкун, із 450 присутніх на зборах 380 підтримали перехід до ПЦУ. Проти такого рішення було тільки 13 учасників зборів, решта — утрималися від голосування. «Це ж очевидна більшість, – говорить отець. – Факт визнають навіть наші опоненти. Незважаючи на це, зайти в храм не можемо, бо ключі у тих, хто залишився у Московському патріархаті. Змушені служити під стінами церкви. Тоді Московський патріархат охороняли броврські стрілки», — додає Духовний фронт.

За даними газети «33 канал», «хуторяни» беруть свій початок у 90-их, а керує ними нібито депутат Вінницької обласної ради від ОПЗЖ Сергій Чорноокий.

Професійний боксер та фігурант кримінальних справ Чорноокий очолює фракцію партії «Опозиційний блок — За життя» в облраді.

Чорноокий раніше вже затримувався правоохоронцями

До речі, у зв’язку з «маршрутними» розбірками у Броварах, вінницькі медіа згадали про серію вибухів маршрутних таксі у їхньому місті, що мали місце в попередні роки.

Загалом їх було три. Результат – дві смерті, сім осіб стало інвалідами. Постраждало 44 людини.

Перший вибух пролунав 11 вересня 2002 року. Лікарям не вдалося врятувати життя 54-річної Ганни Танасійчук.

Друга маршрутка — 6 травня 2003 року — шестеро пасажирів і водій отримали опіки.

Третя маршрутка вибухнула через чотири дні — 20 травня того ж, 2003-го, року. І знову смерть. 31 травня, коли у всіх школах було свято останнього дзвінка, в останню путь провели 15-річну Марину Ларченко. Після отриманих опіків прожила дев’ять днів. Марина з мамою їхала маршруткою на ринок за випускною сукнею. Дівчину одягли у весільну, ховали у восковій масці.

«Відбувався перерозподіл маршрутного бізнесу», — пояснював адвокат Валерій Палій.

«Навіть у злочинному світі є почуття міри, але воно було втрачене», — цитував його слова вінницький портал 20 хвилин.

Нагадаємо, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що імена організаторів стрілянини у Броварах вже відомі.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

«Бойовики» вже під Києвом! Слід привів до УПЦ МП і партії Медведчука (ФОТО)