Без оболонки, м’ясорубки та коптильні! Ковбаса домашня в духовці «Лентяйка»😋Ковбаса виходить дуже смачною, з пікантними нотками.

👉Продукти:
свинина, 1 кг;
цибуля суха, 1 ст.ложка;
яловичина, 0.5 кг;
молоко сухе, 20 гр;
часник сухий, 1/2 ч.ложки;
мускатний горіх, 1/2 ч.ложки;
чорний перець мелений, 1/2 ч.ложки;
сіль звичайна 21 гр + нітритна сіль;
вода крижана, 240 мл.

👉Приготування:
Як приготувати ковбасу домашню в духовці:
М’ясо промиваємо і ріжемо ножем — свинину більшими шматочками, яловичину — трохи меншими і кожен шматочок трошки відбиваємо.


Змішуємо всі спеції з сухим молоком і висипаємо суміш у м’ясо, заливаємо крижану воду. Фарш добре вимішуємо протягом хвилин 10, доти, доки він не стане липким. Закриваємо ємність кришкою і залишаємо в холодильнику годин на 16.


Ділимо фарш на 2 частини. Кожну кладемо на термостійку харчову плівку у вигляді ковбаси і щільно загортаємо в кілька шарів. Кінчики ковбаси міцно зав’язуємо і обв’язуємо ковбасу мотузкою, так як роблять для коптильні. Залишаємо ковбасу на 30 хвилин на столі.


Духовку розігріваємо до 90 градусів і випікаємо від 3 годин і більше, все залежно від товщини виробу. Готовність можна визначити, коли всередині ковбаси буде температура 72 градуси.
Залишаємо остуджуватися і ставимо на ніч у холодильник. Зверху можна обваляти ковбасу в спеціях.
Пропорції м’яса регулюйте самостійно.
Приємного апетиту!

Без оболонки, м’ясорубки та коптильні! Ковбаса домашня в духовці «Лентяйка»😋Ковбаса виходить дуже смачною, з пікантними нотками.
Актуально як ніколи! Історія про укpaїнку в peaнімації з «кoвід-сертифікатом» ВІДЕО