“Багатьом це не сподобаєтсья, але іншого виходу немає – зростає кількість”: Зеленський звернувся до українців через карантин

Епідеміологічна ситуація в Україні ускладнюється кілька днів поспіль. Так, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаль, в нашій країні вже третій день поспіль фіксується високий рівень приросту числа нових інфікованих коронавірусів. Актуальну обстановку урядовці обговорили на традиційній нараді з президентом Зеленським. Про це повідомляє портал Сегодня.

Представники влади зазначили, що, якщо так триватиме і далі, ослаблення карантину стане причиною серйозного погіршення епідеміологічної ситуації в країні.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що владі необхідно посилити заходи з профілактичної роботи з населенням, зокрема – нагадати громадянам про неприпустимість безтурботного ставлення до засобів захисту і рекомендаціями МОЗ, таким як фізичне дистанціювання і дезінфекція поверхонь і рук.

За словами президента, складно знайти баланс між поверненням до нормального життя і безпекою. Так, каже глава держави, сьогодні хтось не бачить необхідності в носінні маски, а завтра – зростає число захворілих.

Кабмін України продовжує послаблювати карантинні обмеження в країні згідно з планом, в той же час, представники влади вказують, що, якщо ситуація погіршиться ще сильніше, графік ослаблення обмежень може бути переглянутий.

Так, уже з 10 червня в Генштабі ООС мають намір відкрити контрольно-пропускні пункти в’їзду / виїзду на лінії розмежувань.

Згідно з інформацією станом на 5 червня, в Україні 25 964 випадки інфікування COVID-19, приріст за добу – 553 випадки (вчора приріст склав 588 випадків), при цьому, 11372 людини одужали, з початку епідемії в Україні 762 летальні випадки.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Багатьом це не сподобаєтсья, але іншого виходу немає – зростає кількість”: Зеленський звернувся до українців через карантин