Пенсія в спадок як у європейських країнах: українці зможуть самі розпоряджатись – Шмигаль повідомив про…

Система накопичення за новою пенсійну реформу може вступити в силу на початку наступного 2021 року.

Своїми оптимістичними припущеннями поділився прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

За його словами, що навіть незважаючи на великий обсяг нових законопроектів, цей можна буде цілком встигнути реалізувати до першого січня наступного року. На думку прем’єра, така система є єдиним шляхом для українських пенсіонерів отримувати гідну пенсію в бедующем. А бізнесу в свою чергу це допоможе зберегти «адекватну навантаження». Адже через демографічну ситуацію вже років через 15 може виявитися що на одного працюючого припадатиме два пенсіонери.

Судячи з цих слів, нинішнім українським пенсіонерам гідного фінансової підтримки від держави так і не доведеться чекати. А молодому поколінню вже зараз потрібно самостійно дбає про свою старість, відкладаючи гроші, без повної впевненості в завтрашньому дні. Адже держава не зможе забезпечити посадовий оплати старикам – ніколи. Якщо до такої думки прийшло так зване радикальне новий уряд на чолі з Зеленським, то страшно уявити, яка ж картина у них з бюджетом насправді.

Відповідно до одного із запропонованих варіантів, на накопичувальні пенсії будуть йти 2% від нинішнього ЄСВ і 2% від податку на доходи фізичних осіб. У загальній сумі ці відсотки в сьогоднішніх цінах при виході на пенсію дозволяють отримати один мільйон гривень.

Прем’єр розкрив ще один важливий «плюс» цієї системи. На відміну від солідарної пенсії, яка діє в країні зараз, якщо громадянин не дожив, то накопичена їм пенсія не зникає – ці кошти переходять у спадок.

Також в країні хочуть впровадити автоматичне призначення пенсії за віком, а облік трудової діяльності працівника буде проводитися в електронній формі. Таким чином, пенсію можна буде призначати через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду, при цьому українцям не доведеться подавати жодних заяв.

По мимо цього, планується запуск повноцінної роботи електронних трудових книжок.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пенсія в спадок як у європейських країнах: українці зможуть самі розпоряджатись – Шмигаль повідомив про…