З понеділка жодних послаблень, Києву і вже 8 областям приготуватися: карантин тільки посилюватимуть

Уряд України поступово виводить країну з карантину. У деяких регіонах, захворюваність COVID-19 незначна. Однак є ще осередки, де хвороба прогресує. У таких регіонах, з огляду на прийняття адаптивного карантину, обмеження можуть знову ввести.

Станом на 4 червня в Україні 8 областей і Київ не готові до ослаблення карантину. Неможливість скасування карантинних обмежень пояснюється невідповідністю за трьома критеріями. Про це інформує “РБК Україна”.

Таким чином до ослаблення карантину не готові в столиці України, а також 8 областях. Зокрема, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Луганська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області.

За повідомленнями МОЗ, умови для пом’якшення карантину описані в трьох показниках. Одним з них є дані середньої кількості ПЛР-тестів за останні 7 днів на 100 тис. Населення.

Крім цього визначають кількість хворих на сто тисяч населення за певний період, а саме 7 днів. 

А також завантаженість ліжок в лікарнях для госпіталізації хворих з коронавирусной хворобою, яка не повинна бути більше 50%.

Найгірша ситуація захворюваності коронавірусів в Україні спостерігається у Львівській області та Києві. У Львові мер міста Андрій Садовий заявив, що карантин посилять, коли захворюваність перевищить 23%.

Ще один мер, вже столичний, Віталій Кличко, запропонував скасувати підсумкову атестацію випускників 11 класів, а також скасувати ЗНО для тих, хто не планує вступати до вузів.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив, що в разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні ознаками ослаблення карантину протягом трьох днів поспіль регіональна комісія збирається позачергово і скасовує послаблення деяких протиепідемічних заходів.

Варто сказати, що в разі повернення обмежень, буде обмежений проїзд транспорту, і деяких 

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

З понеділка жодних послаблень, Києву і вже 8 областям приготуватися: карантин тільки посилюватимуть