СМЕРТЬ ХЛОПЧИКА, ДО ЯКОГО В РЕАНІМАЦІЮ НЕ ПУСКАЛИ МАТІР: В «ОХМАТДИТІ» ПРОКОМЕНТУВАЛИ ІНЦИДЕНТ

Тепер у лікарні планують скасовувати обмеження.

У столичній лікарні «Охматдит», де без присутності своєї мами помер чотирирічний хлопчик Олексій, спростовують звинувачення на свою адресу. У медзакладі стверджують, що в останні хвилини життя дитини були готові дозволити матері зайти, але її не було в приміщенні лікарні. Про це розповіла у коментарі «BBC News Україна» заступниця головного лікаря «Охматдиту» Марина Шкурко.

За словами заступниці головного лікаря «Охматдиту», пізно увечері, коли у хлопчика різко погіршився стан, лікарі зателефонували до його матері і готові були впустити її у засобах індивідуального захисту до палати. Однак, Шкурко стверджує, що на той момент жінки не було на місці. «О 23 годині ми зв’язалися з мамою і повідомили їй, що проводимо реанімаційні заходи і що вона може підійти. Було зрозуміло, що в таких обставинах не можна розлучати дитину з батьками. Ми готові були впустити маму, одягти в засоби захисту. Але тоді її просто фізично вже не було під лікарнею», — пояснили в лікарні.

Шкурко нагадала, що через карантин у реанімаційному відділенні запроваджено певні обмеження, зокрема, конкретні години відвідування. А для тих батьків, які не залишають межі лікарні і перебувають на постійній основі разом з дітьми, організували обстеження на коронавірус. Однак і вони, каже заступниця головлікаря «Охматдиту», мали змогу ходили до своїх дітей в реанімацію також лише у визначений час. «Конкретно ця мама так само була зі своєю дитиною в стаціонарі, й перший раз її пустили в реанімацію без проблем. Але згодом, коли вона прийшла о 16 годині, вона повідомила, що залишала межі лікарні, встигла сходити додому. І лише після цього лікарі їй пояснили, що у відділення краще не ходити: є небезпека заразити як її дитину, в якої ослаблений імунітет, так і інших пацієнтів», — розповідає Марина Шкурко.

В «Охматдиті» переконують, що після того, як матір покинула лікарню, вона погодилася з аргументами лікарів щодо можливого занесення інфекції у відділення і пішла додому. 

«Я наголошую, у той момент не було жодного конфлікту, мама не наполягала на тому, що хоче потрапити в реанімацію, а поставилася до застережень з розумінням. Жодної заборони не було, це була рекомендація лікарів, і мама з нею погодилася», — запевняє Шкурко.

За словами заступниці головного лікаря «Охматдиту», надалі лікарня планує поступово знімати обмеження на відвідування пацієнтів у реанімації.

Раніше повідомлялося, що у столичній лікарні «Охматдит» в реанімації з діагнозом лейкемія помер чотирирічний хлопчик Олексій, до якого в останні хвилини життя не пустили його рідну матір. Тітка дитини повідомила, що медики, посилаючись на інструкцію, заборонили попрощатися з сином найріднішій людині..

Не могу не поделиться. Наш чудесный мальчик Алёша не перенес лечения интенсивной химиотерапии и покинул нас прошлой…

Gepostet von Татьяна Несвидоменко am Donnerstag, 21. Mai 2020

джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

СМЕРТЬ ХЛОПЧИКА, ДО ЯКОГО В РЕАНІМАЦІЮ НЕ ПУСКАЛИ МАТІР: В «ОХМАТДИТІ» ПРОКОМЕНТУВАЛИ ІНЦИДЕНТ