“Чому в Росії немає українських шкіл, а ми маємо слухати Лепса?” – Анастасія Приходько закликала відмовитися від російської мови

Відома українська співачка Анастасія Приходько висловилася про своє ставлення до російської мови.

Зірка впевнена, що ця мова є для України “апендицитом, який потрібно викинути”.

Такий коментар вона дала в інтерв’ю “Крим. Реалії”, передає “Цинічний Львів”.

“Якщо б ми об’єднувалися і боролися за українську музику, за українську мову, за українське кіно, то російська мова сама би відпала. Нам не потрібна ця прихильність. Її треба відрізати, як апендицит, і викинути”, – зазначила вона.

Інтерв’юер уточнив, що в Британії американська англійська не є власністю країни, як і австралійська англійська, але співачка таку думку тут же відповіла:

“Тоді чому в Росії не звучить киргизька музика на радіо? І немає українських шкіл? Чому у нас має звучати Григорій Лепс? Я за те, щоб було більше європейських музикантів, більше американських. Так, ми з вами зараз розмовляємо російською мовою, як і багато інших, це і є та проблема, яка почалася з моменту незалежності України. Треба було ще тоді боротися за це в школах, в університетах”, – впевнена співачка.

“Ви в своєму праві і нічого не треба доводити – це ваш будинок, і це ваша мова: та сама, за яку ще недавно розстрілювали, а зовсім недавно, вже на нашій пам’яті – сміялися”, – нагадала вона.

За матеріалами сайту Цинічний Львів

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Чому в Росії немає українських шкіл, а ми маємо слухати Лепса?” – Анастасія Приходько закликала відмовитися від російської мови