Поки всі відволіклися на “міст” ЗСУ по-тихому зідйснили подвиг! Херсонщина наша – вже офіційно: диво на фронті! Сльози щастя, історичний рекорд ЗСУ

Збройні сили України продовжують звільняти окуповані росіянами територій на Херсонщині. На сьогодні звільнено 1170 квадратних кілометрів.

Про це повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Станом на сьогодні з початку активних дій вивільнено понад 1170 кілометрів на Херсонському напрямку. Триває робота і по закріпленню територій, і по зачистці, і щодо стабілізаційних заходів, оскільки населені пункти в які ми заходимо, мають чимало сюрпризів, які по собі залишили окупанти,
– зазначила Наталія Гуменюк.

За словами Наталії Гуменюк, попри деокупацію повертатись у селища поки рано. Бо, ворог при втечі заміновує будівлі, дороги та поля, на яких потім будуть проводитись сільськогосподарські роботи.

Вона пригадала підрив на міні під час сільськогосподарських робіт у селищі Великі Костромки.

Треба бути обачними і не поспішати повертатись на звільнені території. Дати можливість фахівцям провести стабілізаційні заходи, щоб повернення було безпечним,
– наголосила речниця.

До того ж, зараз російські загарбники в тимчасово окупованому Херсоні влаштували масові грабежі. Крім того, вони вдираються додому до місцевих мешканців.

Відомо, що у місті росіяни розграбували офіс та територію приватної охоронної фірми. Зокрема, вони викрали комп’ютерну техніку, гроші, документацію, а також автомобілі.

Крім того, обікрали аптеку. З неї винесли ліки, гроші, комп’ютери та ключ від приміщення. Також розграбували нотаріальну контору, а з території компанії по будівництву теж викрали автомобілі, – повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

У Скадовському районі окупанти вдерлися у приватний будинок, де живуть мирні мешканці. Вони погрожували власниці та її сину зброєю, а потім відібрали у них українські паспорти.

Битва за Херсон буде тяжкою. Російські окупанти будують укріплення в районі Нової Каховки.

Найбільш примітні події цього тижня відбулися на Херсонщині, де Збройні Сили України змогли “дуже вміло” знаходити проломи в обороні росіян, проривати їх і швидко просуватися вздовж Дніпра, виходячи на напрямок греблі в Новій Каховці.

Таку думку висловив голова розвідцентру Сил оборони Естонії Марго Гросберг.

Він зазначив, що українська армія була змушена зробити перерву для закріплення на рубежах та поповнення резервів, але це не означає, що продовження наступу не буде.

Противник же відступає і будує оборонні споруди в районі Нової Каховки, а від боїв на Каховській ГЕС залежатиме, наскільки швидко ЗСУ дістануться Херсону.

Розвідник наголосив, що звільнити Херсон можна лише у важких боях.

“Коли туди прийдуть українські частини, ми побачимо такі самі запеклі бої. Це центр регіону, де проходили ці псевдореферендуми. Це таке важливе місце, що бої, які відбуватимуться навколо Херсона, будуть тяжкими та з великими втратами. Важко передбачити, коли українські війська зможуть підійти до Херсона”, — резюмував він.

Російські війська не зможуть втримати місто Херсон і всю правобережну частину Херсонщини.

В Путіна більше немає жодних інструментів, щоб якось виграти цю війну. Єдине, що він може зробити так, це кинути в топку війни понад 500 тис. російських мобілізованих. Це його єдиний шанс змінити ситуацію. Тому він намагається зробити це якомога швидше.

“На Півдні події будуть розвиватись дуже динамічно. Зокрема, звільнення Херсонщини на правому березі Дніпра, якщо росіяни самі до цього ще не втічуть. Оскільки там у них немає варіантів для відновлення наступальних дій. Доля російських військ на правому березі Дніпра вже вирішена і це лише питання часу. Єдине, що зараз вони намагаються робити, це перекидати техніку та особовий склад на лівий берег Дніпра, щоб утримати цей плацдарм. Однак, навряд чи їм вдасться довго втриматись на нашій території”, – пояснив військовий експерт Михайло Притула в етері телеканалу “Еспресо”.

Поки всі відволіклися на “міст” ЗСУ по-тихому зідйснили подвиг! Херсонщина наша – вже офіційно: диво на фронті! Сльози щастя, історичний рекорд ЗСУ