Без мами на чужині лишилося двоє неповнолітніх дітей… У боях за Україну загuнула доброволиця “Квітка”, яка повернулася з Італії захищати свою землю ФОТО

Боронячи Україну від російського вторгнення, загинула захисниця України Мар’яна “Квітка”. Уродженка Івано-Франківщини, вона 14 років прожила в Італії, однак після повномасштабного нападу Росії на Україну повернулася додому.

Про загибель відважної українки на фронтах російсько-української війни написав її побратим Тарас Сливчук. Сиротами залишилися двоє неповнолітніх дітей Мар’яни.

“Обірвалося життя ще одного Воїна. Ти була прикладом мужності і відваги, якої інколи так не вистачає багатьом. Любив тебе, Посестро! Ти була найчарівнішою “Квіточкою” на полі битви за Україну. Ти Герой України! Вічна Тобі пам’ять!” – написав Сливчук на своїй сторінці у Facebook 25 вересня.

Буквально кілька днів тому на сторінці 102 окремої бригади Сил територіальної оборони Івано-Франківської області розповіли історію українки, що покинула безпечне життя за кордоном заради захисту рідної землі.

Там повідомили, що “Квітка” проживала на території Італії 14 років, а з початком широкомасштабної війни повернулася боронити Батьківщину.

“Коли спіткало горе мою рідну землю – я зрозуміла, що треба захищати. Хто, як не ми, захищатиме нашу землю? Я залишила в Італії неповнолітніх дітей, 14 і 10 років. Маю сина Едуарда і дочку Роберту. І зараз я тут, на передовій, для того, щоб мої діти могли приїхати до рідного дому – вільного, процвітаючого і обов’язково під синьо-жовтим прапором”, – казала сама жінка на опублікованому на сторінці бригади відео.

Нагадаємо, днями у Міноборони назвали втрати ЗСУ у війні та вказали на труднощі з підрахунком. Заступниця міністра Ганна Маляр запевняє, що за 7 місяців повномасштабної війни загинули близько 9 тисяч українських воїнів. Точну цифру, заявила вона, назвати складно, адже досі достеменно невідомо, скільки своїх Героїв втратила Україна у боях за Маріуполь.

Водночас президент України Володимир Зеленський зазначив, що за свою землю, людей, незалежність та свободу Україна щодня платить страшну ціну: близько 50 українських воїнів віддають життя у боях. Втрати ворога при цьому в середньому уп’ятеро більші.

Джерело

Без мами на чужині лишилося двоє неповнолітніх дітей… У боях за Україну загuнула доброволиця “Квітка”, яка повернулася з Італії захищати свою землю ФОТО