Ердоган шoкyвaв світ заявою: “Зеленському пора усвідомити, що у цій війні немає і не буде переможця, я пропоную зустрітися йому з Путіним і мною в Туречині і поставити у цій війні крапку раз і назвжди”

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував кремлівському диктатору Володимиру Путіну провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським у Туреччині. Про це йшлося на зустрічі лідерів РФ та Туреччини у Сочі 5 серпня.

Про це Ердоган заявив турецьким ЗМІ після повернення з Росії. Турецький лідер також наголосив, що у війні не буде переможця.

За словами Ердогана, його попередні контакти з президентом держави-агресора Росії мали позитивний вплив на Кавказі, в Сирії та Україні.

“Ініціатива щодо експорту українського зерна через Чорне море є останнім глобальним прикладом цього. Наразі важливо реалізувати план у здоровий спосіб і трансформувати позитивну атмосферу в конкретні кроки до повернення до переговорів у Стамбулі”, – заявив турецький президент.

Він вважає, що Україна має сідати за стіл переговорів з агресором, тому що переможця у розв’язаній Росією агресивній війні, на його думку, не буде. Також Ердоган укотре запропонував Путіну особисто зустрітися із Зеленським – на території Туреччини.

“Я із самого початку наголошував, що у війні в Україні не буде переможця. Попри труднощі, я також зберігаю свою тверду віру в те, що криза буде вирішена за столом переговорів. Я ще раз нагадав пану Путіну, що ми можемо організувати в себе його зустріч із паном Зеленським. Ми продовжимо. Я благаю бога, щоб наші зустрічі в Сочі були корисними для нашого регіону, особливо для Туреччини та Росії”, – заявив Ердоган турецьким журналістам.

Нагадаємо, напередодні, 5 серпня, у російському місті Сочі відбулися чотиригодинні переговори Путіна й Ердогана. Лідери Росії та Туреччини обговорювали російський газ, українське зерно та безпеку в регіоні.

Також Ердоган і Путін зачепили тему війни в Україні та Сирії, питань військово-технічного співробітництва, розширення торговельно-економічних зв’язків, спільних стратегічних проєктів у сфері енергетики.

Ердоган шoкyвaв світ заявою: “Зеленському пора усвідомити, що у цій війні немає і не буде переможця, я пропоную зустрітися йому з Путіним і мною в Туречині і поставити у цій війні крапку раз і назвжди”