Путіну і військовій агресії проти України кінець – Щойно Німеччина дала “зелене світло” на повну конфіскацію резервів Центробанку рф

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що підтримує конфіскацію активів Центрального банку РФ на користь України.

Про це він сказав у інтерв’ю чотирьом європейським газетам, передає Ліга.

“Я політично відкритий до ідеї конфіскації іноземних активів Центрального банку Росії. Ми вже ведемо це обговорення в G7 та ЄС, і є пропозиції”, – зазначив Лінднер.

Німецький міністр більш обережно ставиться до перспективи примусового вилучення приватних російських активів.

“Ми мусимо поважати верховенство права, навіть коли маємо справу з російськими олігархами”, – сказав він.

За оцінкою Мінфіну РФ, Росія через санкції втратила доступ приблизно до половини своїх валютних резервів — $300 млрд із $640 млрд.

Голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна заявила, що Росія планує судитися через заморожування своїх резервів.

Міністерство економіки України й Офіс президента заявляли, що уряд спільно з іншими країнами шукає механізм, як передати Україні заарештовані золотовалютні резерви Центробанку РФ. Їх хочуть використати як репарації для майбутнього відновлення країни після війни.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Путіну і військовій агресії проти України кінець – Щойно Німеччина дала “зелене світло” на повну конфіскацію резервів Центробанку рф