Пізно ввечері з передової прийшли шикарні новини. Наші хлопці здійснили справжній подвиг на Харківщині

Українські воїни відновили контроль над п’ятьма населеними пунктами на Харківщині. Від окупантів звільнено Олександрівку, Федорівку, Українку, Шестакове та Перемогу.

Також українські захисники зайняли частину села Черкаські Тишки. Про це у вечірньому оперативному зведенні повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Найзапекліші бої сьогодні точилися на Слобожанському і Донецькому напрямках.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує нарощування угруповання військ. Із району населеного пункту Уразово Бєлгородської області на територію України окупанти переміщують підрозділи зі складу Східного військового округу.

Противник блокує окремі віддалені населені пункти Харківської області, здійснює систематичні обстріли високої інтенсивності, зокрема із застосуванням реактивних систем залпового вогню, по районах зосередження українських військ.

Пробували окупанти йти у наступ у напрямку Нової Дмитрівки, однак успіху вони не мали.

Натомість у ЗСУ наступ на Харківщині був куди успішнішим.

«За результатами наступу підрозділами Сил оборони України відновлено контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестакове, Перемога та частиною села Черкаські Тишки», – зазначено у повідомленні.

На Донецькому і Таврійському напрямках із метою сковування дій наших підрозділів противник здійснює обстріли уздовж всієї лінії зіткнення, завдає авіаційних та ракетно-бомбових ударів.

На Лиманському напрямку російські окупанти пішли у штурм у напрямку населеного пункту Шандриголове. На Сєвєродонецькому напрямку — безуспішно намагалися встановити контроль над населеними пунктами Рубіжне та Воєводівка. На Попаснянському напрямку проводили штурмові дії у напрямку населеного пункту Нижнє. А на Авдієвському та Курахівському напрямках обмежилися обстрілами позицій підрозділів Сил оборони України.

В місті Маріуполь противник основні зусилля зосереджував на блокуванні та ураженні підрозділів українських захисників у районі заводу «Азовсталь».

Окупанти провели розвідку боєм у напрямку населеного пункту Пречистівка, успіху не мали, відступили.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пізно ввечері з передової прийшли шикарні новини. Наші хлопці здійснили справжній подвиг на Харківщині