ЗРК “Тори”, “Буки” , а також танки “ Т – 80 ” та багато іншого – все це Кіпр для України може передати вже найближчим часом

Кіпр обговорює зі США можливість надання Україні важкого озброєння радянського виробництва . Кіпр може передати Україні озброєння радянського виробництва , зокрема ЗРК “ Тор ” і “ Бук ” , а також танки “ Т – 80 ” та бойові машини піхоти за умови , що Нікосія Натомість отримає західні аналоги .

Як повідомляє forbes , президент Кіпру Нікос Анастасіадіс позитивно відреагував на відповідний запит американської сторони та дав добро на продовження переговорів .

На сьогоднішній день Кіпр має близько півсотні танків “ Т – 80 ” , які були придбані в Росії в другій половині 1990 – х років , а також на початку 2010 – х .

Це озброєння , безсумнівно , стане в нагоді українській армії , як і перераховані вище ЗРК , здатні посилити протиповітряну оборону України .

Перед повномасштабним вторгненням російських військ Нікосія заявляла , що з радістю позбавилася б радянського озброєння , обмінявши його на західні аналоги . Технічне обслуговування зазначеного озброєння протягом наступного десятиліття стане ще дорожчим для Кіпру з урахуванням безпрецедентних санкцій проти Росії .

Москва не зможе постачати запчастини країнам , які експлуатують її техніку . Тим часом , прем’єр – міністр Великобританії Борис Джонсон анонсував відправку в Україну нової партії озброєння на суму 130 млн доларів . Йдеться , зокрема , про ПЗРК Starstreak . За матеріалами dialog.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

ЗРК “Тори”, “Буки” , а також танки “ Т – 80 ” та багато іншого – все це Кіпр для України може передати вже найближчим часом