А ми пoпeрeджaли: В Росію почали мaсoвo звозити oкyпaнтiв із ЧАЕС зaрaжeнuх рaдіaцією – ЗМІ

Через місяць після захоплення Чорнобильської АЕС, де окупанти зовсім не дотримувалися заходів безпеки, до РФ везуть перших уражених променевою хворобою солдатів. 1986 року, після трагедії на ЧАЕС, багато жителів навідріз відмовлялися евакуюватися, не розуміючи небезпеки радіації. Солдатам, які прибули на допомогу їм, люди відповідали, що раз не бачать радіації, значить, її немає. Минуло вже понад 30 років, і, здається, весь цивілізований світ більше не потребує роз’яснень небезпеки ЧАЕС та зони відчуження. Людині розумній у здоровому глузді не прийде ідея вторгатися на територію ЧАЕС і тим більше проводити там якісь військові дії.

Однак винятком стали окупанти, які атакували та влаштувалися на об’єкті атомної енергетики. Армія РФ зайшла до зони Чорнобильської атомної електростанції першого дня війни, 24 лютого. І хоча станція давно не працює за призначенням, тут і досі працюють над ліквідацією наслідків вибуху 1986 року. Нацгвардії довелося поступитися, оскільки сили окупантів перевершували їх, а влаштовувати стрілянини та вибухи в зоні відчуження небезпечно для всього світу. Захопивши ЧАЕС, військові РФ тривалий час не давали замінити працівників, які під дулами автоматів безперервно виконували свою роботу.

Паралельно загарбники розграбували та знищили унікальну лабораторію вартістю 6 млн. євро. Проте їхнього інтелекту навіть не вистачило на те, щоб зрозуміти, що через відсутність електрики на станції відпрацьоване ядерне паливо почне нагріватися і може статися нова НП. У результаті вони двічі перебивали подачу електроенергії на станцію. Сьогодні голова Громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження Олександр Сирота повідомив, що військові РФ викопали окопи у найнебезпечнішому місці Чорнобильської зони – “рудому лісі”. Він порадив їм глибше копати і сидіти в цих ямах довше.

У підтвердженні цієї інформації “Бєлновини” пише , що днями в Росію доставили перших військовослужбовців РФ з променевою хворобою. Усі вони кілька тижнів провели у зоні ЧАЕС. У перехоплених СБУ переговорах один із окупантів поскаржився родичці, що на ЧАЕС вони отримують опромінення, проте командування все одно кидає їх у бій: “Прикинь, ми там (під Чорнобилем – ред.) два тижні стояли, і нас усіх у бій кинули під* **си еб**ие. Наша держава, я всіх ненавиджу, на**й”. У Росії її традиційно не коментують подібні повідомлення.

Проте 25 березня їх міноборони, голова якого не показується на публіці більше двох тижнів тому, вдруге з початку війни озвучило свої дані щодо втрат. Відомство стверджує, що армія РФ недорахувалася 1 351 особу.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

А ми пoпeрeджaли: В Росію почали мaсoвo звозити oкyпaнтiв із ЧАЕС зaрaжeнuх рaдіaцією – ЗМІ