День, на який чекала вся Україна: щойно Байден у прямому ефірі повідомив, що США надасть Україні 800 систем ППО та 9 тисяч протитанкових комплексів

Президент США Джо Байден звернувся до світу щодо підтримки України у війні з Росією. Він заявив, що Сполучені Штати будуть усіляко нам сприяти, щоб ми дали відсіч агресору.

Як зазначив Джо Байден, США підтримували Україну ще до початку війни, коли російські війська у березні минулого року почали “навчання” та стягнення військ до кордону з Україною. Ще до вторгення вони виділили Україні для озброєння 650 мільйонів доларів, тому коли Росія напала, Україна вже мала зброю, щоб протистояти окупантам

Нова допомога від США

З початком війни Америка продовжила надавати Україні військову та фінансову допомогу, і незабаром варто очікувати прибуття нового американського озброєння.

На минулому тижні ми схвалили новий безпрецедентний пакет допомоги Україні на суму 1 мільярд доларів. Він включає 800 систем ППО та 9 тисяч протитанкових комплексів,– сказав Байден.

Також у рамках цього пакету допомоги Україна отримає 7 тисяч одиниць стрілецької зброї та гранатометів, а також 20 мільйонів одиниць боєприпасів для них.

Окрім того, Україна отримає від США безпілотники. Байден заявив, що Сполучені Штати мають намір надавати Україні найсучаснішу зброю для боротьби з Росією.

Джерело:Голос Америки

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

День, на який чекала вся Україна: щойно Байден у прямому ефірі повідомив, що США надасть Україні 800 систем ППО та 9 тисяч протитанкових комплексів