“305 ЗА” Нардепи щойно проголосували рішення, яким передбачено “Надбавки в розмірі 100% від окладу”

Верховна Рада внесла зміни до закону “Про статус народного депутата України”, який був прийнятий 15 лютого. Нова версія документа передбачає повернення народним депутатам надбавок за роботу.

За відповідні зміни проголосували 305 народних обранців.

У пункті про зарплату депутатів тепер зазначено, що в місяць вони отримують оклад у розмірі 10 прожиткових мінімумів на 1 січня календарного року (зараз ця сума становить 24 810 гривень), а також надбавки в розмірі, що діяв на 1 січня 2020 року.

При цьому за “інтенсивність праці” депутати зможуть отримувати надбавку в розмірі до 100% від їх посадового окладу. Також передбачаються премії та матдопомога на “оздоровлення”. Таким чином, з однією тільки надбавкою за “інтенсивність праці” депутат зможе отримувати в місяць 49 620 гривень.

Окремо в законі прописано підвищення окладів голови Верховної Ради (на 20% більше, ніж у нардепів), першого заступника голови (на 15% більше), заступника голови ВР (на 10% більше), голови комітету (на 5%), а заступників голови комітетів і фракцій, а також голів підкомітетів (на 3%).

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“305 ЗА” Нардепи щойно проголосували рішення, яким передбачено “Надбавки в розмірі 100% від окладу”