Тепер все зміниться не тільки для України але й для людей. У CШA заговорили про надання Укpaїні стaтусу країни «НAТО-Плюс». Що це означатиме

Американські конгресмени-республіканці планують внести законопроєкт, яким Україна оголошується країною «НАТО-плюс». Він дозволить суттєво збільшити військову допомогу. Про це пише «Голос Америки». Також документ ініціює перевірку доцільності оголошення Росії державою-спонсором тероризму.

Статус країни «НАТО-плюс» дозволяє у прискореному режимі розглядати питання продажу оборонних товарів та послуг. Також, окрім військової допомоги, він передбачає потужнішу дипломатичну підтримку.

За словами головного спонсора законопроєкту і провідного республіканця у комітеті Палати представників із закордонних справ Майкла Маккола, за допомогою дипломатії мало чого вдасться досягти, якщо не підходити до неї з позиції сили.

«(Президент Росії) Володимир Путін повинен зрозуміти, що Конгрес не допустить відновлення сфери впливу Росії і відмови від України», – сказав він.

Як повідомляв OBOZREVATEL, США виділили Україні додаткову військову допомогу у розмірі 200 мільйонів доларів. Рішення було ухвалено ще у грудні 2021 року.

Також Литва збільшила військову допомогу нашій країні. Вона передбачає більше інструкторів, закупівлю обладнання для військових та їхнє лікування у країні.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тепер все зміниться не тільки для України але й для людей. У CШA заговорили про надання Укpaїні стaтусу країни «НAТО-Плюс». Що це означатиме