РФ хоче від США «залізобетонних гарантій», що Україна не вступить в НАТО — Рябков

Влада Росії вимагає залізобетонні гарантії від Сполучених Штатів, що Україна і Грузія ніколи не стануть членами НАТО. При цьому в МЗС Росії підкреслили, що це питання національної безпеки країни. Про це заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг.

«Ми підкреслюємо, що для нас це абсолютно обов’язково — упевнитися, що Україна ніколи не стане членом НАТО. Ми хотіли б, щоб на мадридському саміті НАТО формула, прийнята Бухарестським самітом у 2008 році, була б відкликана і замінена на наступне: «Україна і Грузія ніколи не стануть членами Північноатлантичного альянсу», — заявив він.

При цьому він підкреслив, що РФ набридло вести «порожні розмови, від напівобіцянь, від неправильного тлумачення».

«Ми не довіряємо іншій стороні. Нам необхідні залізобетонні, юридично значущі гарантії, не обіцянки, а саме гарантії, зі словами» повинні»,» зобов’язані», ніколи не ставати членами НАТО. Це питання національної безпеки Росії», — заявив Рябков.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

РФ хоче від США «залізобетонних гарантій», що Україна не вступить в НАТО — Рябков