Парасюк: “Всі вже бачили, що вториться в Казастані? Може хоч тепер ви українці наршеті зрозумієте від чого ми в 14-му році відірвалися”

Тепер всі зрозуміли куди ми колись рухались і від чого відірвались. Якщо хтось думає, що Революція гідності — це якась пересічна подія в житті держави і що ми не перемогли, то ви глибоко помиляєтесь. Революція гідності — це подія епохального значення для нас і для цілого світу. Наша революція перемогла! Ми всім довели, що вирватись з імперського впливу росії можливо. Так, наша дорога непроста, але ми точно знаємо куди йдемо.

Бережімо свою свободу і завжди пам’ятаймо про ціну, яку ми заплатили і яку платимо далі.

Володимир Парасюк

Нагадаємо, в ці хвилини в Казахстані продовжуються масові протести. Декілька бронетранспортерів та десятки піших солдатів увійшли в четвер вранці на головну площу Алмати, де сотні людей третій день протестують проти уряду, під час наближення військ до натовпу було чути постріли. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Державне телебачення також повідомило, що Національний банк Казахстану ухвалив рішення призупинити діяльність усіх фінансових інституцій. Інтернет у країні в основному не працює.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися 2 січня у місті Жанаозені на заході Казахстану. За кілька днів вони переросли у масові протести.

Президент Казахстану в середу ввів режим надзвичайного стану на усій території країни. Раніше в Алмати протестувальники штурмували будівлю акомату і прорвалися всередину, почалася пожежа. 5 січня президент Токаєв відправив у відставку уряд країни. У ході протестів загинуло вісім поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії, ще 317 силовиків поранено.

Токаєв заявив, що країну атакували «терористи». За його словами, йдеться, по суті, про «міжнародні терористичні банди», дії яких «треба розглядати як акт агресії». У зв’язку з цим Токаєв звернувся до глав держав ОДКБ із закликом «надати допомогу Казахстану у подоланні терористичної загрози».

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, який очолює Раду колективної безпеки ОДКБ, заявив, що в Казахстан буде направлено «колективні миротворчі сили».

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Парасюк: “Всі вже бачили, що вториться в Казастані? Може хоч тепер ви українці наршеті зрозумієте від чого ми в 14-му році відірвалися”