Майданівці захoпили аеропорт Алмати і зіpвали втечу сім’ї Назарбаєва російським Ту-214 (Відео)

У Казахстані група протестувальників захопила аеропорт столиці Алмати, після чого там негайно почали проводити евакуацію співробітників. Про це повідомляє місцеве видання  Orda.kz з посиланням на очевидців та прес-службу аеропорту.

Примітно, що захоплення аеропорту зірвало плани російського урядового борту Ту-214, який з Москви, ймовірно, прямував до Алмати, проте не встиг зробити посадку через захоплення аеропорту. Літак змінив курс та вилетів за межі Казахстану. Наразі російський борт знаходиться у повітряному просторі Узбекистану, повідомляють ЗМІ з посиланням на дані ресурси “Флайтрадар24”. Ймовірно, Ту-214 не знижувався через повідомлення про захоплення аеропорту в Алмати.

Російський урядовий борт, який вилетів до Казахстану, засекретив свій маршрут безпосередньо посеред польоту. Політолог Станіслав Бєлковський  припустив , що російський уряд направив відомчий борт для евакуації членів сім’ї першого президента Казахстану Назарбаєва. Проте захоплення аеропорту зірвало можливу евакуацію віп-персон із Алмати. “Казахстан.

Протестувальники якось не хочуть випускати членів сім’ї Н. А. Назарбаєва – а може, і його самого – з країни.

А заразом – пускати в країну бійців неіснуючих ПВК. Рубрика “Що й потрібно було довести”. Спецоперація з вивезення деяких важливих осіб з Алмати зірвано”, – заявив Бєлковський.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Майданівці захoпили аеропорт Алмати і зіpвали втечу сім’ї Назарбаєва російським Ту-214 (Відео)