«Залікували» вдома. В лікарні пoмepла 8-річна дівчuнка, медuкu назвали ймовірну причину

У Львові медики не змогли врятувати 8-річну дівчинку із Червонограда з підозрою на менінгококову інфекцію. Вона померла в суботу, 18 грудня, у Львівській обласній інфекційній лікарні. Дівчинка була ученицею 2-го класу Червоноградської загальноосвітньої школи №12. Про це повідомляють місцеві видання «Над Бугом» та ZAXID.NET.

Зазначається, що дівчинку з високою температурою близько тижня лікували вдома. До медиків її привезли у п’ятницю, 17 грудня, після обіду. Стан дитини на той момент був дуже важким.

Виконувач обов’язків завідувача відділення інтенсивної терапії Володимир Красильников уточнив, що дівчинка була практично без тиску, із синюшними шкірними покривами, висипом на тілі, дихальною та серцево-судинною недостатністю.

Проте діагноз менінгококова інфекція поки що залишається під питанням. За словами лікаря, за цієї інфекції висока температура не тримається так довго. Висипання на тілі дівчинки також не характерне для такого діагнозу. Остаточну причину смерті дитини встановлять після розтину.

Зазначимо, що менінгококова інфекція – гостре інфекційне захворювання, що викликається менінгококом. Симптоми зазвичай тяжкі, включають головний біль, нудоту, блювоту, світлобоязнь, порушення свідомості, висипання, недостатність функцій різних внутрішніх органів, шок та дисеміновану внутрішньосудинну коагуляцію.

Більш ніж у 90% випадків менінгококова інфекція протікає у 2 формах: менінгіт та менінгококемія.

За статистикою, 70-80% всіх хворих – це діти. Найбільш схильні до захворювання діти до 5 років. Головний засіб профілактики – вакцинація. Найефективнішим нині лікарі вважають застосування полівалентних вакцин. Вакцинація може бути здійснена як у плановому порядку, так і як екстрений захід – якщо людина перебувала в контакті з хворим на менінгококову інфекцію.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

«Залікували» вдома. В лікарні пoмepла 8-річна дівчuнка, медuкu назвали ймовірну причину