Все стало на місця? Суд в РФ «визнaв» наявність рoсійських вiйськ на Дoнбасі. У Пyтіна вiдреагували

У засобах масової інформації сьогодні поширилася інформація про те, що російський суд нібито визнав наявність військ РФ на окупованому Донбасі. У президента Росії Володимира Путіна вже назвали це помилкою. РБК-Україна розбиралося в ситуації.

Що сталося. На російському порталі, де публікуються судові рішення, з’явився вирок підряднику Міноборони Росії В’ячеславу Забалуєву (заступник голови регіонального управління з військового харчування ТОВ «Технологія») у справі про посередництво у хабарництві.

За версією суду, в січні 2019 року керуючий компанії, щоб не допустити накладення штрафів, вирішив дати хабар головлікарю Центру державного санітарно-епідеміологічного нагляду підполковнику Гончарову, щоб він не заважав поставкам продовольства. Ці хабарі передавав Забалуєв.

Підсудний визнав провину частково, але в своїх свідченнях пояснює те, що трапилося, інакше. Він розповів, що в «Технології» займався закупівлею і продажем продовольства.

«Дане продовольство призначалося для відправки до військових частин Збройних сил РФ, що дислокуються на території «ДНР» і «ЛНР», — дослівно наводяться свідчення Забалуєва.

Йшлося про постачання продовольства раз на два тижні загальним обсягом понад 1 300 тонн, в асортимент входили борошно, консерви, свіжі овочі. І дана інформація містилася виключно в показаннях підсудного, а не у висновках суду.

На цю цитату звернули увагу українські ЗМІ, зробивши висновок про те, що Кіровський райсуд Ростова-на-Дону нібито визнав наявність російських військ на Донбасі.

Реакція Кремля. Рішення суду, яке призвело до такого резонансу, прокоментували у президента Росії Володимира Путіна. Його прес-секретар Дмитро Пєсков назвав тезу про поставки російським військовим в ОРДЛО помилкою.

«Напевно, мова йде про помилку тих, хто писав цей текст. Тому що це неможливо. Жодних Збройних сил РФ на території самопроголошених республік немає. Не було й немає. ЗС РФ є на території Російської Федерації», — заявив Пєсков.

Він також уточнив, що Росія постачає на окупований Донбас нібито тільки гуманітарну допомогу.

Позиція суду в Ростові. У Кіровському районному суді Ростова пояснили, що було опубліковано знеособлений вирок, який відповідає оригіналу вироку в матеріалах кримінальної справи. Репліки про присутність російських військових в ОРДЛО наведені тільки в свідченнях підсудного, а в фабулі обвинувачення і в тому, що визнає суд, про це не йдеться.

«Там говориться, що Забалуєв показав таке — і перерахування. Ми ж не можемо вплинути на його свідчення», — зазначили в суді

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Все стало на місця? Суд в РФ «визнaв» наявність рoсійських вiйськ на Дoнбасі. У Пyтіна вiдреагували