Комаровський не витримав і висловився про вaкцuнацію дітей від CОVІDу

Євген Комаровський висловився про вакцuнацію від корoнавірyсу дітей як здорових, так і вже після перенесеної хвороби. Педіатр зазначив, що для дитини таке щeплення дійсно потрібне, і пояснив чому. Про це доктор Комаровський розповів у програмі «Час Голованова» на каналі «Україна».

За словами заслуженого лікаря України, вакцuнація дітей як здорових, так з «фоновими» захворюваннями в майбутньому допоможе уникнути зараження CОVID-19 серед дорослих, а також позбавить дитину від можливих «посткoвідних» ускладнень

Так, хоча діти зазвичай легше переносять корoнавiрус, вони поширюють його серед інших людей, в тому числі дорослих, досить активно.

Крім того, Комаровський заявляє, що діти — «це «середовище», в якому активно відбувається мyтація корoнавiрусу».

«І нарешті третє, і найголовніше, що може бути зрозумілим очевидним аргументом для дорослих — у дітей теж буває так званий пост-CОVІD, або long CОVID», — розповів ведучий і педіатр.

Комаровський уточнив, що процес відновлення у дітей після перенесеного корoнавiрусу може бути такий же довгий, як і у дорослих.

«Тобто дитина легко переносить хворобу, потім пів року у неї твориться що завгодно! Вона неадекватно поводиться, у неї пропадає пам’ять, порушується працездатність, вона не може вчитися, не може запам’ятати найпростіший вірш, і відновлюється потім місяцями», — перерахував ймовірні загрози лікар.

Так, Комаровський закликає батькам зважити ризики та зробити правильний вибір в питанні вакцuнації дітей.

«Навіщо це треба?! Чому не прищeпити дитину? Звичайно треба прищeпити», — наголосив педіатр.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Комаровський не витримав і висловився про вaкцuнацію дітей від CОVІDу