Тeрпець урвaвся! Дорога пeрeкрита. «Вимoга у нaс одна…» Люди вийшли на вулицю та вимагають своїх грошей ВІДЕО

Гірники чотирьох шахт що на Львівщині сьогодні не приступили до роботи. До акції протесту шахтарів «Червоноградської» 8 грудня приєднались колективи ще трьох підприємств: «Великомостівська», «Межирічанська» і «Степова» ДП «Львіввугілля». Гірники першої зміни відмовились спускатися у лаву, вимагаючи виплатити їм зарплату.

Декілька сотень шахтарів «Межирічанської» та «Великомостівської» вранці 8 грудня зібрались на Вічевій площі Червонограда та вирушили до адмінбудівлі держпідприємства «Львіввугілля» у Сокаль, щоб приєднатися до гірників «Червоноградської» та «Степової».

Люди спільно прийматимуть рішення як діяти далі, — повідомив #НЕОрадіо голова первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України шахти #Межирічанська Василь Лесняк. За його словами, вимога у шахтарів одна – погасити заборгованість із зарплати за вересень, жовтень та листопад.

Люди сподіваються, що на позачерговій сесії Верховної Ради України виділять необхідну суму шахтарям на погашення заборгованості 2021 року. Адже зароблені кошти, за вугілля яке відвантажили на «Центренерго», не актуються. Натомість йдуть на закупівлю вугілля з-за кордону.

На сьогодні видобуток вугілля на цих чотирьох підприємствах не проводиться, однак підтримується життєдіяльність шахт.

Майже 40 гірників «Червоноградської», які 7 грудня відмовились підніматись із лави, на знак протесту все ще залишаються під землею.

P.S

Гірники шахти «Лісова» перекрили дорогу Р-15 в районі соснівського перехрестя.

Таким чином колектив приєднався до акції протесту шахтарів «Великомостівської», «Червоноградської», «Межирічанської» та «Степової» із вимогою виплатити заборгованість із зарплати за вересень-жовтень-листопад. Відео Адвокат Золочівський Володимир

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тeрпець урвaвся! Дорога пeрeкрита. «Вимoга у нaс одна…» Люди вийшли на вулицю та вимагають своїх грошей ВІДЕО