Відео. “Я пишаюся тим, що я росіянка!” У Києві вчителька обурилася проханням учня перейти на українську.

У ліцеї Києва №303 – мовний скандал. Вчителька німецького обурилася через прохання учня спілкуватись українською.

Вона заявила – пишається тим, що є росіянкою, а не українкою. Відео опублікував Telegram-канал “Катарсіс” (щоб подивитися відео, доскролльте до кінця сторінки).

У повідомленні зазначається, що інцидент стався у ліцеї №303 на Позняках під час уроку німецької мови. Відео зняв один із учнів з-під парти. Наводимо цитату вчительки без змін:

Я горжусть этим, что я не украинка, а русская. Он не понимает російською. 70 лет все говорили російською мовою, и ничего! И все говорили, ничего страшного! А теперь ты можешь выбирать, на каком языке говорить. Он “не розуміє російської”! Ти ж бачиш, такий складний язык. Я вроде на китайском каком-то писала ему. Треба спочатку культури навчитись загальної, розумієш? Щоб звертатись до вчителя з повагою, розумієш чи ні?”

Судячи з тону та голосу вчительки, вона щиро обурена проханням учня. В якій формі він його висловив, поки невідомо. Проте очевидно, що саме суть прохання розізлила викладачку.

У цього поста в Telegram-каналі за кілька годин – понад 130 коментарів. Користувачі обурюються, пишуть про “російськомовну щелепу” і додають гіф-зображення з Гітлером. Дехто сподівається, що за такі погляди вчительку німецького звільнять.

OBOZREVATEL

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Відео. “Я пишаюся тим, що я росіянка!” У Києві вчителька обурилася проханням учня перейти на українську.