«Не хочу вас перед святами шoкyвaти, але ми з вами повинні повністю відмовитись від газу і українці повинні це розуміти»,

Президент Володимир Зеленський вважає, що українцям варто відмовитися від споживання газу та замінити його на електроенергію. Для цього, вважає глава держави, необхідно замінити інфраструктуру та встановити тарифи на струм, які діятимуть щонайменше протягом трьох років.

Зеленський пояснив: нарощувати видобуток газу треба, але Україна вже зараз практично повністю (на 97%) самостійно забезпечує себе електроенергією «У людей зараз є в голові думки, що газ дешевший за електроенергію.

Тому хочуть використовувати газ… Але зараз ми бачимо, що газ може бути і дорожчим, причому в рази», – сказав президент. Зеленський вважає, що потрібно змінити підхід і всю інфраструктуру під електроенергію.«Якщо ми змінимо підхід і всю інфраструктуру під електроенергію, у платіжці буде сума не більша, ніж сьогодні. Але вже за електрику… Але має бути хайп, люди повинні цього хотіти – відмовитися від газу. Заради екології або заради економії.

Але тоді людина повинна отримувати реальну ціну на електроенергію на найближчі 3-5 років. Людина повинна відчути стабільність», – пояснив глава держави.В Україні тариф на газ у кілька разів нижчий, ніж у ЄС. Через рішення Кабміну ціна на блакитне паливо обмежена та зафіксована на цілий рік. Ціна на газ по всій Європі досягла історичних позначок.

Вимушені заощаджувати навіть мешканці досить багатих країн ЄС: порожні кімнати в будинках та квартирах закривають на зиму та не опалюють їх, котли на ніч вимикають, бо в деяких країнах діє високий нічний тариф.

OBOZREVATEL

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

«Не хочу вас перед святами шoкyвaти, але ми з вами повинні повністю відмовитись від газу і українці повинні це розуміти»,