Що ти наробив, це кінець! Дзвінок Ахметову – Шустер в пaніці – відгріб по повній: це провал, Зеленський добив! Бунт не пройшов

Всі вже мабуть бачили та знаєте, що президент проводив велику пресконференцію з журналістами. У перерві після першого столу Рінат Ахметов зателефонував Савіку Шустеру та розкритикував журналіста за провалений кейс.

Такою була перша реакція олігарха на прес-марафон зі Зеленським за словами одного з анонімних Telegram-каналів.

Журналісти на чолі з Савіком Шустером мали загнати Зеленського в глухий кут, проте президент викрутився, взявши розмову під свій контроль. Зеленський вступив у суперечку з Шустером і зазначив, що той працює на дестабілізацію ситуації.

“Я вас не звинувачую. Але ж ви чесна людина. Ви вважаєте себе порядною людиною? Але ви виходите і стаєте одним із дестабілізаторів ситуації”.

Як приклад президент навів ситуацію із закупівлею вугілля, коли були звинувачення про відсутність закупівель, а також звинувачення у закупівлі електрики в Білорусі.

Однозначно, це відвертий провал “гравців” Ахметова.

Україна зараз стикнулася з великими зовнішніми й внутрішніми викликами. У цьому контексті Зеленський кілька разів згадав ім’я олігарха Ріната Ахметова.

Заява Зеленського означає, що тепер черга Ахметова давати коментарі, усі чекатимуть вибору: олігарх або піде на примирення з ОП, або продовжуватиме  ризиковану конфронтацію.

Після  заяв президента Володимира Зеленського щодо Ахметова на прес-конференції, єврооблігації Ахметового енергетичного холдингу ДТЕК – обвалилися.

Згідно з інформацією в терміналі Bloomberg, падіння досягало 13,3%, проте потім ціни трохи скоригувались, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зниженням на 0,5% відреагували на слова президента котирування облігацій “ДТЕК ВДЕ” з погашенням у 2024 році, проте потім вони майже повернулися на колишній рівень, не дотягнувши до нього лише 0,1%.

Єврооблігації гірничо-металургійної групи “Метінвест” з погашенням у 2029 році, мажоритарієм якої також є Ахметов, впали на 1,4%.

Варто нагадати, що Зеленський звинуватив Ахметова в шантажі влади і держави енергетичною кризою.

Окрім того, Президент Володимир Зеленський заявив, що бізнесмен Рінат Ахметов намагається скуповувати депутатів Верховної Ради, щоб створити симбіоз Партії регіонів і “Народного фронту”.

“Партії у Ріната Ахметова немає, і у Яценюка з Аваковим нема. А створювати з депутатів інших партій, за яких голосувати люди… Вони ж голосували саме за цих [депутатів], не за Партію регіонів чи “Народний фронт”. Люди Партію регіонів гнали, а “Народний фронт” показав себе за п’ять років – не можна утворити симбіоз Партії регіонів і “Народного фронту” з депутатів інших партій, використовуючи ресурс – фінансовий і медійний”, – заявив президент.

“Ця війна неправильна, бо виглядає такий бізнесмен як… Пам’ятаєте, коли відкривали Новий світ, європейці обмінювали золото на намистинки. Зараз відбувається те ж саме. Стоїть людина і вимінює на золото якісь буси”, – сказав Зеленський.

Останнім часом президента і його політику почали критикувати на телеканалах Ріната Ахметова. Кілька днів тому пропрезидентська фракція “Слуга народу” заявила, що її депутати більше не будуть брати участь в ефірах на каналах Ахметова “Україна-24” та “Україна” через “олігархічний шантаж” та пропаганду.

“Ми впевнені, що ініційований президентом Володимиром Зеленським антиолігархічний закон нарешті позбавить таких надмірно впливових осіб можливості скуповувати політиків й позбавить вигоди від тиску на редакції та журналістів”, – заявили у “Слузі народу”.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Що ти наробив, це кінець! Дзвінок Ахметову – Шустер в пaніці – відгріб по повній: це провал, Зеленський добив! Бунт не пройшов