У реанімацію потрапили пацієнти з COVID-сертифікатами і двома дозами вакцини: довідки собі вони купили

У Києві в одну із лікарень госпіталізували одразу сім пацієнтів з коронавірусом, у яких були важкі симптоми захворювання, і водночас вони мали сертифікати вакцинації. Як виявилося, документи про щеплення були підроблені.

Як розповів депутат Київради Леонід Ємець на своїй сторінці в Facebook у четвер, 21 жовтня, пацієнти нібито потрапили в реанімацію. За його словами, завідувач відділення був здивований, оскільки перебіг хвороби у вакцинованих пацієнтів має бути легким. Тому він вирішив провести з кожним окрему бесіду.

“Попередив, що є два протоколи лікування. Один для вакцинованих та інший для невакцинованих, відповідно. І якщо їх наплутати, результати будуть дуже сумні. Думаю, ви вже здогадалися – усі сім вакцинованих пацієнтів купили собі сертифікат”, – розповів Ємець.

Зазначимо, що раніше перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький повідомляв, що з 21 жовтня Національна поліція в Україні перевірятиме сертифікати про вакцинацію від коронавірусу за QR-кодом. Це відбуватиметься у місцях масового скупчення людей.

За його словами, за виготовлення і збут підробленої документів правопорушникам може загрожувати покарання – від штрафу в 17 тисяч гривень до 5 років позбавлення волі. За використання підроблених довідок чи сертифікатів передбачено покарання – від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до двох років.

Як повідомляв OBOZREVATEL, з 21 жовтня в Україні від водіїв і пасажирів громадського транспорту почали вимагати COVID-сертифікати.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

У реанімацію потрапили пацієнти з COVID-сертифікатами і двома дозами вакцини: довідки собі вони купили