Почалося! З сaмого ранку! Пасажирів пepeвіряють на наявність сертuфікату, а далі… ВІДЕО

Запоріжжя. Пасажири у Мелітополі без антиковидних документів таки ризикують проїхатись у міжміських та районних автобусах. Не лякають навіть величезні штрафи.

У Мелітополі та районі тривають перевірки громадського транспорту на наявність антикоподідних сертифікатів у пасажирів та водіїв та дотримання протиепідемічних заходів. У п’ятницю інспектори управління транспорту та зв’язку Запорізької облдержадміністрації спільно із співробітниками поліції, Мелітопольської райдержадміністрації та управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства провели моніторинг стану обслуговування автобусних маршрутів загального користування на мелітопольській приміській автостанції.

Вся Запорізька область знаходиться у червоній зоні карантину. Єдина можливість розірвати ланцюжок захворюваності – суворе дотримання всіх карантинних обмежень.

Найбільше заражень, на думку епідеміологів, відбувається саме у транспорті. Тому по всій Україні було вжито непопулярних, але дієвих заходів. Тепер транспортом можуть користуватися лише пасажири із сертифікатами про вакцинацію або негативними ПЛР-тестами.

Стосується цієї вимоги і водіїв. Як дотримуються пасажири та водії обмеження, перевіряли у п’ятницю під час рейду на автостанції №2. І якщо невакциновані перевізники не ризикують виходити на рейси, пасажири далеко не всі виявляють свідомість. Дехто навіть починав сперечатися із правоохоронцями.

Пасажирів без дозвільних документів до автобусів не пустили. Так, наприклад, на рейсі на Новомиколаївку не дозволили скористатися маршруткою трьом пасажирам. Протоколи перевіряльники поки що не виписували, обмежувалися проведенням роз’яснювальної роботи.

Проте нагадали, що раніше випадки порушень були. І тепер порушникам належить сплатити штраф. А він становить аж 17 тис. грн. Крім документів під час рейду перевіряли і стан маршруток, наявність дезинфікуючих засобів, проведення дезінфекції в салонах, передрейсового медогляду у водіїв тощо.

Не всі перевізники, наприклад, мали доступні антисептичні засоби. Деякі водії не могли показати журналу записів про проведення дезінфекції салону.

Про всі ці порушення та зауваження обласна інспекція становила відповідні акти. Подібно до перевірки продовжуватимуться і надалі.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Почалося! З сaмого ранку! Пасажирів пepeвіряють на наявність сертuфікату, а далі… ВІДЕО