Ляшко: в мене погані новини, хочу звернутись до тих хто вже перехворів коpоною, у вас зараз в 11 разів вищий шанс захворіти знову!” Але не всі медики згодні з міністром

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у прямому ефірі заявив, що у людей, які вже перенесли кoвiд в 11 разів збільшуються шанси знову захворіти на C0VlD-l9. З ним категорично не погодились лікарі.

Про вразливість до кoвiдy людей, які вже на нього перехворіли, міністр розповів у ток-шоу “Право на владу”. За словами Ляшка, перенесена хвороба всупереч поширеній думці не лише не захищає людину від зараження у майбутньому, а й навіть збільшує такі ризики.

Міністр, посилаючись на статистику, заявив, що вдруге людина може хворіти набагато важче і навіть поmерти.

“Статистика чітко підтверджує, що у людини, яка вже перехворіла на C0VlD-l9, в 11 разів більше шансів захворіти, і хвороба може протікати важко, призводити до летальних наслідків”, – заявив Ляшко в прямому ефірі, додавши, що альтернативи вaкцuнaцiї поки немає.

Проте з такою інформацією не погоджуються українські медики. Зокрема, головний лікар однієї з львівських приватних клінік Тарас Жиравецький, коментуючи слова міністра, зазначив, що не знає, де Віктор Ляшко взяв такі дані.

“Не знаю, з якої статті це взято. Можливо, наші українські вчені щось дослідили. Просто ми лікарі, які у темі кoвiдa, не розуміємо, звідки у міністра такі дані”, – цитує слова медика видання Telegraf.

 

Жировецький припустив, що, можливо, міністр через хвилювання у прямому ефірі просто переплутав інформацію.

Слід зазначити, що раніше американські вчені заявили, що у невaкцuнoвaної людини в 11 разів більше шансів поmерти від кoрoнaвiрyсy. Таких висновків вони дійшли, провівши дослідження, результати якого представили Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC). Про це писало видання The Hill.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ляшко: в мене погані новини, хочу звернутись до тих хто вже перехворів коpоною, у вас зараз в 11 разів вищий шанс захворіти знову!” Але не всі медики згодні з міністром