Відео. “Медсестра сказала – вашій мамі залишилося дві години, у нас немає кисню”: як сім’я самостійно шукала рятувальні балони

Перебої з киснем – у всій країні.

“Ваша мама не доживе до ранку – у нас скінчився кисень”. Таке повідомлення отримала жителька Краматорська від лікарів, куди госпіталізовано її маму з коронавірусом. Сім’ї довелося самостійно шукати балон із киснем та доставляти його до лікарні. Більшість “ковидних” шпиталів зараз відчувають нестачу кисню. У той же час, щоб вилікувати хворого з “Дельта”-штамом, потрібно вдвічі більше за кисень.

Про те, коли перебої з ліками №1 від “ковиду” закінчаться в країні – 29 жовтня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Вікторія згадує, як їй зателефонували з лікарні Торецька, куди її маму госпіталізували із коронавірусом. Розгублені родичі по всьому Донбасу почали шукати балони. Купили один порожній, заправили у нелегалів, але його вистачає хворій мамі лише на 4 години.

“Зателефонувала медсестра і сказала, що знову немає кисню і мамі залишилося 2 години”, – розповідає жінка.

Через ці перебої стан матері сильно погіршився. Вона перебуває у реанімації. Сім’я змогла взяти в оренду 6 балонів під заставу 15 тисяч гривень. Кисень на добу коштує 2 тисячі гривень. Приватники зорієнтувалися та заправка одного балона щодня дорожчає на 50 гривень. Чоловік Вікторії самостійно доставляє балони до стаціонару, де вони стоять прямо у коридорі. А чоловік просто чергує під закладом, щоб встигати їх дозаправляти.

Якщо вони не встигнуть, їхня мама задихнеться. І в такій ситуації усі хворі на Торецьку лікарню Донецької області.

Слід зазначити, що перебої з киснем по всій країні. У той же час хворі з “Дельтою” його потребують в рази більше. Вірус швидко вражає велику площу легень. Кисень – це головні ліки для “ковидних” хворих.

За добу “ковидні” госпіталі України споживають 330 тонн рідкого кисню та 6800 балонів. Третина — 130 тонн кисню з цього обсягу випала, через те, що на регламентні роботи зупинилися 2 найбільші виробники кисню. Це приватні підприємства, на які не впливає держава. Щодо того, чому регламентні роботи розгортаються у розпал пандемії, міністр охорони здоров’я заявив — профілактика потрібна, щоб не було катастрофи.

Друга причина кисневої недостатності, кажуть на підприємстві, яке постачає кисень у 4 сотні лікарень — це те, що масштаби нової хвилі недооцінили ні чиновники, ні лікарі, ні виробники кисню, яких у країні не більше 15, і вони зараз працюють на межі своїх. можливостей.

Наразі нестачу кисню гасять як локальні пожежі. Його везуть туди, де найкритичніша ситуація і це вирішується у ручному режимі.

За матеріалами з сайту tsn.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Відео. “Медсестра сказала – вашій мамі залишилося дві години, у нас немає кисню”: як сім’я самостійно шукала рятувальні балони