Вчeні ш0kували зaявою про вakцuну від СОVІD-19! Такого резyльтату мало хто очікував!

Вакцина від коронавірусу здатна захистити не тільки від COVID-19, але і від інших захворювань. Такі результати показали дослідження плазми вакцинованих на предмет перехресного імунітету.

Як повідомляється в результатах дослідження вчених з північно-західного університету на сайті News-medical, вакцина може забезпечити імунітет від інших вірусних захворювань, які викликані різними коронавірусами.

Як проходило дослідження.

Вчені взяли для дослідження плазму людей, які вже вакциновані від коронавірусу, і оцінили ймовірність перехресного імунітету з іншими коронавірусами, в тому числі штамами:

SARS-CoV — 1 (епідемія у 2003 році призвела до спалаху синдрому SARS)

Вірус сезонної застуди ОС43

Вірус, який викликає Близькосхідний респіраторний синдром — MERS.

Що показало дослідження

Плазма вакцинованих від SARS-CoV-2 почала виробляти антитіла, які забезпечували захист від SARS-CoV-1 і від коронавірусу звичайної застуди ОС43.

Варто відзначити, що є ще один позитивний результат досліджень. У 2004 році була розроблена вакцина проти SARS-CoV-1 і її ввели мишам. Ця вакцина дала імунну відповідь на COVID-19.

Також встановлено, що люди, які раніше перенесли інші коронавірусні інфекції можуть бути захищені антитілами від інших видів захворювання.

Віруси SARS-CoV-1 і вірус SARS-CoV-2 генетично схожі один на одного.

«До нашого дослідження не було ясно, якщо ви піддаєтеся впливу одного коронавірусу, чи може у вас перехресний захист від інших коронавірусів?

І ми показали, що це так. Наше дослідження допомагає нам переоцінити концепцію універсальної вакцини проти коронавірусу. Швидше за все, такої немає, але ми можемо в кінцевому підсумку отримати генеричну вакцину для кожного з основних сімейств коронавірусів», — зазначають автори дослідження.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вчeні ш0kували зaявою про вakцuну від СОVІD-19! Такого резyльтату мало хто очікував!