Як і попереджали уряд запровадив обов’язкову вaкцинaцiю освітян та чиновників

На засіданні уряду МОЗ запропонувало підтримати відповідне протокольне доручення.

Кабінет міністрів підтримав впровадження обов`язкової вaкцинaцiї від к0р0навірyсy працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

Відповідну пропозицію Міністерства охорони здоров`я було підтримано на засіданні уряду 22 вересня.

“Пропонуємо започаткувати впровадження обов`язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби C0VlD-19, зокрема для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій”, – сказав міністр охорони здоров`я Віктор Ляшко.

Очільник МОЗ додав, що такий підхід вже передбачено чинним законодавством. Більше того Європейський суд з прав людини у квітні цього року підтвердив положення національного законодавства, що обов’язкова вaкцuнaція є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Нагадаємо, вaкцuнaція від к0р0навірусу в Україні розпочалася 24  лютого. Станом на 22 вересня в країні вже щеплено 6 435 427 людей, з них отримали одну дозу – 6 435 425 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 246 164 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 11 681 589 щеплень.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як і попереджали уряд запровадив обов’язкову вaкцинaцiю освітян та чиновників