Активіста судитимуть за числені надписи на стінах та паркані “3 еля х.йл0”

У Чeрнiгoвi чoлoвікa сyдuтuмyть за нaпuс “Зeля х*йл0” на пaркaнi. Містянuн 0лексaндр Тaрнaвcькuй про сyд, якuй має відбутuся в понeділoк, повідомив у Facebook.

“У Новозаводському суді об 11:00 мене судитимуть за образу президента. Саме так чернігівські поліцейські трактують графіті “Зєля х*йло”, – написав чоловік.

Про провадження Олександр дізнався випадково.

“У вівторок чи в середу, випадково. Стояв на площі в центрі Чернігова, мене оточила купа поліції, муніципальна варта – як якогось небезпечного злочинця. Запропонували пройти у відділок. Я відмовився. Кажу: “Або є законні підстави, якщо я затриманий і маю іти, або на місці розбиратимемося, чи є якась справа”.

І виявилося, що поліція відкрила на мене кримінальну справу за 296 статтею – хуліганство. Але суд її закрив. Я навіть цього не знав. Справу закрили тому, що не знайшли підстав для 296-ї та відкрили 173-ю Кодексу про адміністративні правопорушення. Це теж хуліганство, але адміністративне. Вішають мені 120 написів “Зєля х*йло”, які з’явилися в Чернігові. І в постанові ці написи – образа президента.

По-перше, я не бачу образи президента, тому що там написано “Зеля”. І “х*йло” написано через зірочку, там навіть цього слова нема повністю”, – цитують чоловіка “Букви”.

Стверджується, що у поліції наявні докази причетності до скоєння правопорушення 28-річного місцевого мешканця, зокрема, відео, на якому чоловік сам визнає свою причетність до хуліганських дій. Схожа публікація також розміщена на сторінці ГУ НП у Чернігівській області у Facebook.

У розкладі засідань суду наявний запис, що 13 вересня об 11:00 відбудеться засідання, де розглянуть притягнення Олександра Тарнавського до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство.

Стаття передбачає штраф від 51 грн до 119 грн або громадські роботи від 40 год. до 60 год. або виправні роботи від одного до двох місяців із відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт до 15 діб.

На сайті Національної поліції повідомляють, що 13 серпня правоохоронці склали адміністративний протокол на жителя Чернігова, який того ж дня написав на паркані нецензурні вислови.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Активіста судитимуть за числені надписи на стінах та паркані “3 еля х.йл0”