Лiкaрi зрoбuлu сeнсaцiйнy зaявy! Тi, хто в дuтuнcтвi oтрuмaв “цю прuвuвкy” нe хвoрiють нa кoр0нaвlрyс

Китайський кор0навlрус не почала масово косити українців можливо, тому що українці, як і всі народу пострадянського простору, мають щеплення БЦЖ. Дану сенсаційну заяву зробили іноземних вчені, пише Главред .

За словами відомого українського лікаря Євгена Комаровського, щеплення БЦЖ є обов’язковим і її роблять на третю – п’яту добу після народження. При цьому він зазначив, що можливо це факт і став причиною того, що Україна ще не спіткала доля Італії та Іспанії, де смертність від кор0навlруса досягала до 1000 чоловік за день.

“Все намагаються знайти відповідь на питання: чому у нас так добре? Ну реально, якщо ми порівняємо з Італією або Іспанією – у нас повального мору немає. Хоча купа народу приїжджає з Італії … І в Росії немає повального мору. І в Білорусі немає … Цього ж не сховаєш … Є така версія, що вакцинація БЦЖ певним чином стимулює імунний захист легких і зменшує ймовірність важких форм кор0навlрусної інфекції “, – заявив Комаровський.

У свою чергу, вчені з чотирьох країн проводять дослідження, щоб встановити, чи може вакцина проти туберкульозу, активізувати імунну систему людини і дати їй можливість боротися covid-19 або запобігти зараженню. Дослідження проводяться серед лікарів, медсестер і літніх людей, які схильні до вищого ризику інфікування.

Варто зазначити, що протягом кількох десятиліть датські вчені Пітер Аабі і Крістін Стебелл Бенн досліджували вакцину на можливість підвищити здатність імунітету боротися з хвороботворними мікроорганізмами. Відповідно до їхніх висновків, ін’єкція БЦЖ може запобігти близько 30% випадків зараження відомими патогенами, в тои числі вірусами, в перший рік після уколу.

При цьому фахівець з інфекційних захворювань в Медичному центрі Університету Радбуда Міхай неті довів, що вакцина БЦЖ захищає від експериментальної інфекції ослабленою формою вірусу жовтої лихоманки. Тепер учений має намір разом з епідеміологом і мікробіологом Марком Бонтеном з UMC Utrecht досліджувати вплив вакцини на кор0навірус. Також вчені стверджують, що в країнах, де масово проводилася вакцинація БЦЖ, смертність від китайського вірусу набагато нижче, ніж в США і країнах Європи, які відмовилися від вакцини.

На думку імунолога з Університету Торонто Елеонори Фіш, вакцина, ймовірно, послаблює вплив кор0навiруса на людей.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Лiкaрi зрoбuлu сeнсaцiйнy зaявy! Тi, хто в дuтuнcтвi oтрuмaв “цю прuвuвкy” нe хвoрiють нa кoр0нaвlрyс