Полковник, посмертно! Його серце вже не б’ється, та живуть сотні і тисячі інших сердець, яких він врятував..

29 серпня після 7 років хвороби, спричиненої пораненням у російсько-українській війні, перестало битися серце офіцера окремого полку спеціального призначення, Героя України Олександра Петраківського.

Наказом Міністра оборони України від 30 серпня 2021 року № 407 підполковникові Петраківському Олександру Петровичу посмертно присвоєно чергове військове звання «полковник».

Заступник командира військової частини з морально-психологічного забезпечення повідомив, що прощання з Героєм України полковником Олександром Петраківським відбудеться в четвер 2 вересня.

— З 11:00 до 12:00 години на плацу військової частини відбудеться урочистий скорботний ритуал прощання особового складу з полковником Петраківським та вшанування хвилиною мовчання всіх загиблих військовослужбовців полку, які віддали свої життя у російсько-українській війні. Після цього пішим ходом ми нестимемо тіло Героя України до Майдану Незалежності, де упродовж двох годин усі охочі мешканці й гості Хмельницького зможуть з ним попрощатися та провести його в останню путь, — повідомив офіцер.

Довідково. 20 липня 2014 року розвідувальна група під командуванням Олександра, забезпечуючи проходження колони техніки Збройних Сил і сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська, виявила засідку в районі міста Щастя та вступила у бій, що дозволило забезпечити проходження колони запасним шляхом. Під час бою Олександр Петраківський дістав важке поранення голови, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце. За це указом Президента України від 4 грудня 2014 року № 918/2014 офіцер був відзначений найвищою нагородою — званням Герой України. Внаслідок поранення Олександр Петраківський переніс кому, десятки складних хірургічних втручань. Проходив лікування в Україні, Польщі, Ізраїлі, США та складну реабілітацію у Науково-практичному центрі нейрореабілітації «Nodus» у Броварах.

Поховають полковника Олександра Петраківського на Алеї Героїв Хмельницького міського кладовища.

За матеріалами Андрій Агєєв

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Полковник, посмертно! Його серце вже не б’ється, та живуть сотні і тисячі інших сердець, яких він врятував..